Hesteliv

Et job, et liv, en fortid

Det er med blødende hjerte jeg skal fortælle om mit liv med heste. Jeg savner hestene, lugtene, lydene, fællesskabet med de store dyr, hovslag i sneen og prusten i stilheden. Jeg savner tankernes himmelflugt, mens man nyder naturen i fællesskab med dyret.

Efter en arbejdsskade i 1999 måtte jeg helt opgive at ride, da et fald fra hesten i værste fald kan betyde, at jeg bliver lam fra livet og ned. Derfor må jeg vælge det fra, i det mindste til mine børn er så store at de ikke længere er afhængige af mig.

Jeg har valgt at skrive min historie omkring mit liv med heste, fordi den er for betydningsfuld for mig til at glemme. Tiden har været med til at danne mig som menneske. De oplevelser jeg fik, på godt og ondt, er noget jeg har taget med mig i mit voksenliv. En uundværlig ballast.

Da jeg satte mig ned for at begynde at skrive, stod mange af oplevelserne ud i tågen, men så hev jeg mine fotoalbums frem, og pludselig stod det hele klart og tydeligt. Mange af menneskerne kan jeg næsten høre for mig. Oplevelserne føles i kroppen som var det i går, og selvom det har taget lidt tid at få fældet disse ord, så er det det hele værd, set fra mit synspunkt. Det er en tid jeg med glæde oplever igen.

Jeg ved ikke om historien giver læseren et indtryk af min kærlighed til de store, stolte dyr og hvilket savn jeg lever med. Nu kan jeg i hvert fald selv genopleve nogle af mine oplevelser, ved senere at genlæse min historie.

Fra pony til væddeløb

I meget korte træk, så starter min historie i det små, så at sige, med ponyer, og bevæger sig op igennem tiderne hvor jeg begynder at ride galopheste, tager min amatørlicens som amatørjockey og bruger den meget aktivt rundt omkring på alle Danmarks galopbaner. Jeg rejser til Mallorca og får arbejde på et stutteri hvor man opdrætter araberheste, et sted jeg bliver på i omkring 6-7 måneder.

Jeg tager derefter til England og får arbejde hos en meget stor galoptræner. Jeg var også lige et smut i Italien, hvor jeg til min store skræk opdagede at ting kan gøres på rigtig mange måder. Et skifte fra en verden til en anden og videre igen til en tredje.

Efter et kort retræte til England, rejser jeg tilbage til Danmark, hvor jeg genoptager min gang i den danske væddeløbsindustri, men vælger det til sidst fra, da jeg ikke får trænet nok i det daglige pga. job, og det kan få fatale følger hvis en jockey ikke er i topform. Jeg fortsætter med at ride en tid, og holder derefter en pause i forbindelse med ankomsten af mine to børn.

I min selvvalgte tid borte fra hestene, kommer jeg i midlertidig til skade i mit job som serviceassistent på OUH og må efterhånden erkende, at det som var et valg med en åben mulighed for at vende tilbage med tiden, ikke længere er muligt uden risiko for at det får store personlige konsekvenser.

Du kan læse historien i menuen til venstre, eller gå til de enkelte sider herunder.

Rigtig god fornøjelse.

Inge

1. Det ubekymrede ponyliv
2. Amatørjockey
3. Stutteri på Mallorca
4. Staldknægt i England
5. Staldknægt i Italien
6. Afslutningen